Per què no aniré a votar

Diumenge vinent sé perfectament qui ens convoca i per a què. Ens convoquen aquells que no tenen el coratge de fer una convocatòria amb totes les garanties democràtiques , aquells que sota una falsa pàtina democràtica amaguen una indisimulada voluntat d’uniformitat, incompatible amb la llibertat.
Jose NizaNo aniré a votar perquè vol enganyar-me qui diu que els problemes que patim els ciutadans catalans són diferents als de la resta d’Espanya i d’Europa. Perquè volen enganyar-me quan diuen que la independència ho resol tot.
No aniré a votar perquè em volen enganyar quan afirmen que els problemes que patim -crisi econòmica, política, social- són culpa de l’Estat espanyol o bé del partit de govern. Em volen enganyar quan amaguen les vergonyes pròpies -corrupció económica, política i social- sota una bandera vílment manipulada.
No aniré a votar perquè ningú em farà creure que els catalans som millors ni superiors que la resta de ciutadans de l’Estat. Perquè el pagès de Segòvia no és pas pitjor que el de Vallromanes, ni el ramader de Terol que el de Lleida, ni l’industrial de Torrelodones que el de Matadepera. Ningú és millor ni pitjor pel fet de néixer aquí o allà, de parlar una llengua o altra. No, rotundament no.
No aniré a votar perquè crec en la solidaritat entre les persones i entre els diversos pobles de l’Estat i del món . Perquè allò que justifica la consulta és fonamentalment injust i insolidari amb tots ells.
No aniré a votar perquè el meu futur no està en el passat. No aniré a votar perquè no vull viure en una muntanya russa; l’única que m’agrada és la de Port Aventura.
No anirè a votar perquè no necessito un país nou per ser solidari ni per tenir un ensenyament, una sanitat i uns serveis de qualitat.
No aniré a votar perquè els problemes es resolen sumant esforços i voluntats, no pas dividint i separant.
No aniré a votar perquè no vull que ningú negui ni despreciï la democràcia que tan costà recuperar, menyspreant la memòria  d’aquells que per ella lluitaren -de vegades moriren- i ja no són entre nosaltres.
I no aniré a votar perquè ningú m’enganyarà prometent-me allò que ja tinc: llibertat.

Versión en español

También te podría gustar...

1 respuesta

  1. puri -jose maria dice:

    Totalment d’ a cord. Petons! !! Orgulloso de ti hermano por el comunicado para todos. Tu Hermano!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

La moderación de comentarios está activada. Su comentario podría tardar cierto tiempo en aparecer.